Home Info Fotos

In 2010 hebben we gezien dat Nienke zich heel goed ontwikkelde. Op een aantal shows waren de keurverslagen ook "in orde". We willen dolgraag een 'eigen' pup erbij om verder te kunnen met onze liefhebberij en onze Gwendolynn is al een ruime tiener...

Een voorwaarde voor ons is, dat als we er een nestje bij gaan fokken, ze moet voldoen aan het Fokreglement van de NNFC. De tentoonstellings-uitslagen had ze al gehaald. Nu nog de HD en ED laten bepalen en de Harttest. Moeder Jikke en vader Sador waren Cystinurie-vrij, dus Nienke ook. Daar hoefden we niet verder achteraan.

We hebben HD- en ED-foto's laten maken en dat zag er geweldig uit: HD-A en ED-vrij! Nu de kleuren Doppeler-test nog. Ook dit was prima: geen afwijkingen.
Nienke was er klaar voor.

Maar nu nog een geschikte reu vinden. We zijn erg gecharmeerd van vaders kant, dus als we ergens een reu konden vinden met Bruder Ludwig er aan 1 kant voor, dan zou dat geweldig zijn. bij vrienden en vriendinnen te rade gegaan en uitgekomen op Baloe the Emperor's Companion. Mooie reu. Mooie afstamming. Ook met de HD, ED en het hart zat het wel goed.

We hadden gehoord dat Easy (zoals Baloe wordt genoemd) ondanks de leeftijd van 7 jaar, nog maar heel weinig nesten had gegeven, omdat Irma en Nino best kritisch zijn op wie daarvoor in aanmerking komt.
Na e-mail en telefonisch contact, zijn we met Nienke naar Maasdijk afgereisd. Easy en Nienke (en de andere newfy's) konden het goed met elkaar vinden. En ook "'de baasjes" zagen die combinatie zitten.

Op 18 januari 2011 is Nienke gedekt.

Nu zijn we in afwachting van de uitslag van de echo, die medio februari wordt gemaakt of er een nestje op komst is ... Spannend!

vervolg >>

Algemeen

G-nest

R-nest

Onze fokkerij