Home Info Fotos

Newfoundlanderkennel Van 't Grachtenhuuske is opgericht op 18 september 1997 door Elly en Eef Smies. Door het jarenlang omgaan met honden en het hebben opgedaan van de nodige kennis en ervaring, leek het ons tijd geworden om zelf ook eens een nestje te hebben.

We hadden net een leuk pandje aan een leuk straatje met gracht en bruggetje gekocht. Een naam was dan ook al gauw gevonden: "van 't Grachtenhuuske". En voor de Raad van Beheer en de Gemeente Lochem was dit geen probleem, immers Elly had met succes de cursus Dierenasiel/Dierenpensionhouder doorlopen en daarvoor stages gelopen bij een dierenasiel, een dierenarts en bij Martin Gaus.

In 1997, omdat we van onze Bonny (van de Waterschans) graag een pup wilden. En wat is er mooier dan dat te voorzien van stambomen met je eigen kennelnaam er op?

Over de naamgeving van de pups hadden we het volgende idee: De opeenvolgende letters van onze kennelnaam gebruiken voor ieder nest. Dus te beginnen met de G. Een eventueel tweede nest met een R, enz.

Algemeen

G-nest

R-nest